Личните лекари ще могат да издават рецепти по телефона. Това предложение

...
Личните лекари ще могат да издават рецепти по телефона. Това предложение
Коментари Харесай

COVID-19 у нас: Правителството отпуска допълнително 80 милиона лева за всички медици

Личните лекари ще могат да издават предписания по телефона.  Това предложение беше признато след среща на здравния министър с с Българския фармацевтичен съюз. 

Личните лекари ще споделят своя код за идентификация на фармацевта, с цел да може той да даде нужните лекарства на пациента.

Отпаднаха идеите за разкриване на повече денонощни аптеки в страната и за пласиране на медикаменти в магазините.

„ Приехме, че в тази обстановка телефонна връзка сред фармацевта и лекаря би свършила работа. Ние, като Лекарски съюз, ще препоръчаме на нашите членове в интервала на изключително състояние сътрудниците оптимално да се възползват от опцията да означават генерична подмяна ”, сподели ръководителят на БЛС Иван Маджаров.

Правителството отпуска  в допълнение 80 милиона лв. за всички медици, които се борят на първа линия.  Средствата са обезпечени по оперативните стратегии от новия инструмент на Европейския съюз REACT-EU в поддръжка на превъзмогването на последствията от пандемията. " С тях ще обезпечим системата на опазването на здравето, ще осигурим безвредни условия на труд и ще се провиснал спомагателни хонорари на работещия на първа линия медицински и немедицински личен състав ", съобщи министър председателят Борисов във Фейсбук.

Пари за ваксини и " Ремдесивир "

" За да бъде обезпечен този достъп на българите, както и нужните на страната ни количества ваксини, правителството отпусна 6 374 930 лв. като в допълнение финансиране за допълнение на бюджета на Инструмента за незабавна поддръжка на Европейски Съюз ", заяви още министър председателят. Именно по този механизъм България ще разполага с нужните количества имунизации в изискванията на пандемия. Борисов отново посочи, че всеки, който пожелае, ще има опцията да се ваксинира против ковид а, незабавно щом има утвърдени ваксини, и то гратис. 
" С обезпечените от държавното управление 14 000 000 лв. ще се закупят още 17 280 флакона " Ремдесивир " , който в композиция с други лекарства, избавя живота на тежкоболните българи с COVID-19 ", разгласи Бойко Борисов. Към момента са налични към 2000 флакона.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР